Hogyan tehetjük hatásosabbá mantra-mondatainkat, megerősítéseinket?


Gondolkodásmódunkat a mantra-mondatok segítségével reformálhatjuk meg a leggyorsabban és a leghatékonyabban. Segítséget nyújtanak önkorlátozó hiedelmeink megváltoztatásában, tudatalattink átkódolásában. Úgy erősítenek meg, hogy növelik önértékelésünket, s közben nagy energiatartalékokat és bizalmat szabadítanak fel a külvilág felé és a lélekben. Ismételje rendszeresen, tudatosan és meggyőzően!

Szisztematikusan, türelmesen, naponta gyakoroljon! Reggelente és esténként szánjon néhány (legalább 5) percet a gyakorlásra. Vegye fel a megvalósítandó célnál szereplő kéztartást, majd ismételje néhány percig – teljes hittel és kitartó akarattal – az ott leírt mantra-mondato(ka)t! 

Mondja ki hangosan vagy magában ismételgesse őket!

A mantra-mondatok valamennyi kiejtési variációja a tudatos tudat, a tudatalatti, az éber tudat és a Felettes Én programozásának egy-egy módja, ami az univerzum legfőbb törvénye, a testi, lelki, szellemi átviteli törvény alapján működik. 

Az átviteli lehetőségek száma 16. Mind a 4 világról, mind a 4 világra hathatunk a tudat megfelelő részét programozva:

2016. kiadás
20.,22.o.
Hangosan kiejtve (a ritmusos ismétlés és a hangzás) a tudatos tudatra hat, tudatossá tesz, segít leállítani a gondolati csapongást, megemeli a beszélő testének rezgésszintjét, harmonizálja energiatestét (éterikus test), pszichoenergetikai információt, gyógyító energiát juttat sejtjeihez, felébresztve bennük azt a létezésünk mögötti információs mintát, amely a Kozmikus Tudat Első
Rezgése, a Teremtő Ige óta minden teremtményben azonosan kódolt. A hangosan kimondott mantra-mondatok fokozottabban hatnak a fizikai testre és a környezetre (a fizikai világra),
így az ilyen jellegű céljaink elérésében segítenek. 

Minden kiejtett szó a beszélő teremtőpotenciáljának megfelelő hatalommal bír. 

A mantra-mondatok félhangosan kimondva a tudatalattit programozzák, pszichikai és pszichomen- tális erők, képességek, tulajdonságok energiamintáit teremtik meg. 

A mantra-mondatokat hang nélkül (némán, csak ajakmozgással) artikulálva az éber tudatot programozva enyhítheti a mentális problémákat, megnyugtathatja a testét és az elméjét, és megemelheti tudatszintjét. Intellektusával, életfeladataival, hivatásával, tevékenységével harmóniában álló jellemvonásokat, mentális képességeket, adottságokat szerezhet meg, ezen céljainak megfelelő gondolati programokat futtathat. 

A mantra-mondatok gondolatban rezegtetve magasabb dimenziókban szólalnak meg, s a Felettes Ént programozva a kozmikus tervvel és személyes fejlődésével összhangban álló spirituális képességek mellett magas szintű megtisztulást, a Legfelsőbb Tudattal való egységet eredményezhetik. 

Írja fel a mantra-mondatokat egy papírra, és ragassza ki olyan helyre, ahol sokat láthatja (konyhában, fürdőszobában, dolgozóasztala fölé, autóban), vagy tegye be a pénztárcájába! 

Nekem van egy jól bevált, 10 éve használt módszerem. Miután papírt már nem igazán használok, képernyővédőként oldottam meg a cetliket. Gyártottam egy-egy mondattal jpg. formátumú képeket és betettem véletlenszerű 1 perces vetítésbe. Akárhányszor visszatérek a laptopomhoz, mindig, más-más mondat vár, van, hogy egy darabig el is vagyok vele, ha tehetem. Ránézek, és rögtön eltölt az érzés ami a beteljesüléssel jár. Érdemes kipróbálni :)

Természetesen egyszer valamiért mindig ki kell kapcsolom a vetítést, azután elfelejtkezem róla. Volt, hogy másfél évig sem jutott eszembe, de akkor ... hihetetlen dolgokat tapasztaltam minden esetben!! Volt, hogy 3 évet néztem vissza és minden leírt dolog teljesült, kivétel nélkül, mindet kipipálhattam.

Tehát érdemes cetlizni, vetítéseket nézni ...

Nagyon hatásos agyprogramozási módszer, ha aktuális mantra-mondatát 10-12 cetlire leírja (közben egy pontra – a papírra fókuszálva– gyűjtse össze elérendő célja gondolati energiáit), majd minél több helyre tűzze ki a cetliket, hogy nap közben ne csak lelki szemeivel lássa. 

A fürdőkád –egy ellazító fürdés közben–kiválóan alkalmas a mantra-mondatok ismételgetésére. 

A leghatásosabb, ha relaxált, ellazult állapotban (elalvás előtt és felkeléskor) ismételgeti őket magában! Fontos, hogy naponta legalább néhány percig nyugodt körülmények között legbelsőbb gondolataira (és mantra-mondatai által elérni kívánt céljára) figyeljen. Az alfa-állapotban ismételt mantra-mondatok a leghatásosabbak a tudatalatti programozására. Este (lefekvés előtt) tehermentesítheti tudatát minden haszontalan gondolattól, érzéstől, a napi történések által felhalmozódott pszicho- mentális mérgektől. Tudatának el kell lazulnia, belső csendjében könnyűvé és összpontosítottá válnia. Ebben az állapotban nem zajongnak kontrollálatlan gondolatok a tudatában, így mantra-mondatai lényeggel feltöltöttekké válnak. 

Ébredés után (mielőtt megreggelizik, munkába megy, vagy bármit tenne) – a zavaró külső tényezőket kizárva – néhány percre lépjen be belső énjébe. A befelé fordulás segít összekapcsolódni isteni őslényegével, és pozitív gondolatokkal tölti fel önt egész napra. 

Készíthet erre a célra hangfelvételt is, amit naponta 3-4 alkalommal lejátszhat. 

Vegye fel aktuális mantra-mondatát, majd a nap bizonyos pillanataiban (2-3 óránként) munka közben álljon meg egy pillanatra, figyeljen befelé, majd hallgassa meg a mondatokat, kontrollálva ezáltal azokat a gondolati típusokat, amiket teremtett. Ha rendszeresen megteszi ezt, mindennapi életére igen pozitív hatással lesz. 

A mantra-mondatokat legegyszerűbben egy tükör előtt mondhatja el magának. 

Ne felejtse el, hogy a mantra-mondatok alkalmazása nem az egója megtámogatására szolgál, még csak nem is az önbecsülése látszatát hivatott fenntartani (így nem öndicséret vagy öntömjénezés). Önmegerősítő kijelentései, tudatalattiba táplált pozitív szavai beteljesedve eszméinek, hitének, körülményeinek megfelelően alakítják ki életfeladatait, és személyes fejlődését a kozmikus tervhez igazítva új egységbe rendezik életét. 

A hatást fokozza, ha érzelemdúsan el is képzeli a mantra-mondatban foglaltak megvalósulását! 

Egyszerűen, meggyőzően, határozottan –régi hiányérzeteitől, félelmeitől és előítéleteitől mentesen – erőt sugárzóan, lelkesedéssel, szívének minden erejével, erős önbizalommal, tiszta szándékkal, derűlátóan képzelje el, majd mondja ki azokat a szavakat, amelyek felerősítik azt, amit a fizikai világban megnyilvánult formában látni szeretne. Tanuljon meg bízni belső énjében, mert az a vágyai valóra váltására szolgáló manifesztáló erőt korlátlanul és kimeríthetetlenül vonzza be életébe! 

A személyesebb jellegű mantra- mondatait tartsa titokban! 

Az irodában, munkahelyen, utazás közben elmondott (vagy kifüggesztett) mantra-mondatok is hasznosak lehetnek, de érdemes ilyenkor egy fontos dolgot betartania: semmi sem vonhatja el a figyelmét gondolatairól, kerülje a kívülállók szemeit és negatív gondolatait. 

A mantra-mondatokat kombinálhatja légzésével! 

A belélegzett levegő minőségét tudatosan meghatározhatja azáltal, hogy az önnek megfelelő gondolatot, érzést helyezi a belélegzett levegőbe, ahonnan bekerül a tüdejébe. Ezzel megtörtént teste sejtszintű (DNS-szintű) programozása. Az információ a sejtektől a neuronális hálózat kapcsolótábláin keresztül jut a központi idegrendszerbe, majd a testfunkciókat irányító agyi területekre, ahonnan kiadják a parancsot a gondolat, eszme, cselekvésminta végrehajtására. Az egyetemes törvényeket betartva olyan őseszméket, gondolatokat, érzéseket helyezhet a belélegezendő levegőbe, amellyel a kívánt célt, hatást, képességet, tulajdonságot saját maga számára elérheti. 

A kilélegzett levegővel csatolt fájlként küldött (gondolt, érzett) gondolat, érzés, cselekvésminta, tett-csíra a levegőbe kerül, majd az elektromagnetikus pólus az asztráltesthez, a mentáltesthez, végül az Abszolút Tudathoz vezeti. 

A kilélegzett levegőbe ültetett gondolat, érzés telíti, megszenteli a teret, majd az akaratának megfelelő síkon – a sík finomanyagából – manifesztálódik. Fontos a magasabb világba ültetett gondolat, érzés, cselekvés-mag spirituális megöntözése (csíráztatása; azaz az előírt ideig folytatott gyakorlás), mert ettől csírázik ki, szökken szárba és virágzik mindaz a képesség, amit szeretne elérni. 

Hibaforrás az, amikor „felülírja” a mantramondatokat. Elkezdi mondogatni, aztán egyszer csak úgy érezi, hogy ez nem is így van, „mit áltatom magam ezzel”.