Gyors segítség fogfájás esetére


A fogfájás fizikai testi okai:fogínygyulladás,temporomandibularis ízületi betegségek, trauma ésfogszuvasodás miatti fájdalom.

Lelki okai: elfojtott életélvezet, meddő küzdelem miatti szenvedés, tisztességtelenség, saját maga elhanyagolása, meghunyászkodás, szexuális teljesítmény miatti szorongás, akadályoztatás, gyerekes félelmek, félelem az elöljáróktól, elfojtott érzelmi egyensúlytalanság, túlzott csalódottság, bűnös tevékenység miatti szorongás, népszerűtlenség miatti szenvedés, hipochondria.

Kéztartása:A bal mutatóujj és hüvelykujj hegye összeér. Tőlük külön a jobb hüvelykujj, a kisujj és a bal gyűrűsujj hegye összeér. A többi ujj begörbítve. Kezeit a száj előtt kell tartani! A mudrát ülve végezze 10 percig, közben zengesse 3 percig a mantrát!
Napi 2 alkalommal (illetve a fájdalom megszűntéig) csinálja a kéztartást!

Mantra: vam. A mantrát mély belégzés után így hangoztassa: vvvaaammm.

   
A kéz akupunktúrás pontjainak kezelése
Az ujjakupresszúra eljárását alkalmazhatjuk a fájdalomcsillapítás mellett betegségek megelőzésére, ellazulásra, magas energiaszint elérésére egyaránt. A módszer bármilyen körülmények között használható, mivel kezünk mindig kéznél van.
Az energiapontok aktiválásának számtalan módja van. Attól függően, hogy milyen mértékű az egyensúlyhiány, különböző kezelési formák alkalmazhatóka kézen, az ujjakon. Ezeken a területeken a legsűrűbb a testben a chi energia.
Bármilyen fájdalom néhány másodperc alatt enyhíthető az ujj energiapontjainak kezelésével. Előnye, hogy a kézen könnyebben és pontosabban megtalálhatók az akupunktúrás pontok, mint a testen. Sokszor hatásosabb is, mint a testen végzett akupunktúra (ráadásul a kézen naponta többször megismételhető a kezelés, míg a testen nem).
Akupunktúrás pontjai a testen:Bef24-33; T7; T9; Vab1; Vab2; Vab3; Vab4; Vab5; Vab11; Vab16; Gy2; Gy3; Gy5; Gy6; Gy7; Gy41; Gy42; Gy44; Gy45; Sz2; Sz3; Véb4; Véb5; Ves3; Szb11; HM8; HM9; HM10; EH2; EH3; EH5; EH6; EH7; EH17;
A kezelés menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot! A kezelés során intuíciójára hagyatkozva találja meg a felsoroltak közül a saját maga számára leghatásosabb fogásokat! A stimulálást ujjaival, golyóstollal is végezheti.
A pont kiválasztása: Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan válasszuk ki a betegségünkre leginkább pozitívan ható, kezelendő energiapontot. A tapintás soránkétféle pontot találhat: nagyon érzékeny és „néma” (nyomásra nem reagáló) pontot. A két pont eltérő információt hordoz a diagnosztizálás és a terápia szempontjából is. Az ujjak érintésére fájdalommal válaszoló pontokat élő pontoknak is nevezik. Ezek legtöbbször biofizikai zavarról, beteg szervről, energiaáramlási hibáról, gyulladásról, mérgek jelenlétéről tájékoztatnak.
Kapcsolat van a beteg testrészek, szervek (és működésük) valamint az ujjakon puhának tapintott pontok formájában történő megnyilvánulások között. Ezen pontok mennyisége és lágyságuk milyensége fokmérője az egyensúlyhiány (és az ebből fakadó betegség) súlyosságának. Sok esetben egy tapintásra nem fájdalmas pont erős stimulálása fordított hatást eredményezhet. Az egyes betegségeknél megadott pontok közül 4-5 egymás utáni kitapintása (és terápiás alkalmazása) kiváló eredményt hozhat. Néha elég 1-2 pont kezelése a probléma megoldásához.
Javaslat: Amint egy tünet jelentkezik (fájdalom, rossz közérzet) máris kezdje meg a kezelést. Közvetlenül étkezés után, alkoholfogyasztás után, vagy nagy fáradtság (nehéz koncentrálás) esetén ne végezze! A kezelést meleg, jól szellőztetett helyiségben folytassa! A kezelés közben maximális nyugalom és koncentráltság kell. Ne zavarja önt televízió, rádió, telefon vagy kapucsengő! Inkább ne kezdjen a kezeléshez, ha nincs elég ideje vagy türelme hozzá!
Fontos! A kezelt testrészt helyezze stabil alapra, mert csak ez biztosítja, hogy a kezelés során kellő intenzitással tudjon hatni a pontra. Kezelés közben mindig a pontban tárolódó életenergiáira koncentráljon, és ne a betegséggel járó tünetekre, fájdalomra figyeljen! Hagyjon időt a testének, hogy a kapott ingert, bioinformációt feldolgozza! Ne legyen türelmetlen, ha a várt gyógyulás nem következik be azonnal. Van olyan pont, amelynél a kezelés után 30-40 perc múlva válik érezhetővé a hatás.
Fontos: Valójában mindkét kéz külön-külön is leképezi a teljes testet, így elegendő lehetne csak az egyik kéz masszázsa (bármely oldalon lévő szerv esetében). Egy adott pontot azonban mindig mindkét kézen stimuláljon (ne csak a beteg testrész elhelyezkedésének megfelelő kéz pontjait, különben új energetikai egyensúlyzavar jöhet létre)!
A kezelés menete: Tapogassa ki figyelmesen azt a bőrterületet, ahol a pontnak lennie kell. Hamarosan egy bemélyedést érez, vagy a kötőszövet feszességében talál némi eltérést. Legtöbbször ez a pont nyomásra érzékenyebb, mint a környező bőrfelület. Miután megkerestük a kézen a betegségnek megfelelő akupunktúrás pontokat, a kezelés ideje alatt ezeket óvatosan masszírozzuk, nyomkodjuk. A kéz masszírozását általában hüvelykujjal végezzük, úgy, hogy az ujjbegy érintse a kéz akupunktúrás pontját. A nyomás olyan erős legyen, hogy az izmokat érezzük, de elviselhetetlen fájdalmat ne okozzunk magunknak. A nyomás erősségét az egyén érzékenysége határozza meg. Akkora nyomást kell kifejteni, amely fájdalom nélkül is hatékony lehet. Ez egyénenként változó. Kezdetben a nyomás enyhe, ám a kezelés folyamán egyre mélyebbé válik, majd a végén újra gyengül. A megadott nyomástechnikával kezelje az energiapontot!
Masszázstecnika:Hüvelykujjal erős nyomás az adott pontra (körkörös masszázs, fejő masszázs, csípő masszázs is alkalmazható).
A kezelés időtartama: pontonként 30 másodperc. Kisgyermeket legfeljebb (pontonként) 15-20 másodpercig szabad kezelni.A pontokat – szükség szerint –naponta többször is kezelheti (igény szerint, akár 3-4-szer is egy nap; 2 órás szüneteket beiktatva).

Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015.